Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ярмолинчанина Євгенія Мартиненка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно)

Дата: 13.02.2023 11:33
Кількість переглядів: 149

Указом Президента України №396/2022 від 7 червня 2022 року орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено МАРТИНЕНКА Євгенія Миколайовича (посмертно) – старшого солдата: «За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

В Ярмолинецькій селищні раді сьогодні, 9 лютого 2023 року, відбулася зустріч із рідними Євгенія Мартиненка.

Державну нагороду, якою відзначено Героя, його дружині Інні вручив голова Хмельницької районної державної адміністрації Анатолій Катеренчук разом із начальником Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Миколою Грушкою. На зустрічі були присутні також мати полеглого захисника та його син, який теж боронить Україну в лавах ЗСУ. Керівництво районної державної адміністрації, Ярмолинецької громади та представники територіального центру висловили рідним Героя слова підтримки та вдячності за подвиг Євгенія.

Попри біль і скорботу, мати Героя пані Марія плекає незламну віру в нашу перемогу: «Хочеться скорої перемоги. Як вірити, то буде. Хай Господь оберігає і допомагає. Якщо ми своїх дітей віддаємо, то нехай життя наших онуків і правнуків буде кращим, ніж було у нас. Саме основне це – Бог з нами!»

Євгеній Мартиненко з 2015 року служив у лавах Збройних сил України. Був учасником АТО. Останнім місцем його служби було спеціальне правоохоронне формування у складі ЗСУ – Військова служба правопорядку. Євген служив на посаді водія-стрільця. 22 квітня 2023 року поблизу м. Попасної на Луганщині Євген потрапив під ворожий артилерійський обстріл. У ніч на 23 квітня серце воїна перестало битися. Йому було 46 років.

Пам’ятаємо усіх Героїв, які залишилися в бою назавжди. Вони живуть у пам’яті своїх рідних, земляків і всієї України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень