Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ярмолинецька громада долучилася до поповнення фонду української бібліотеки в Іспанії

Дата: 14.03.2023 14:09
Кількість переглядів: 112

За період війни понад 150 тис. українців знайшли прихисток в Іспанії, серед яких чимала спільнота діаспори та біженців проживає саме у місті Валенсія. Так, аби допомогти наповнити фонд української бібліотеки у Валенсії, Хмельницька обласна військова адміністрація спільно з благодійною організацією «Захисти Хмельниччину» впродовж лютого організовували збір літератури для дітей дошкільного та шкільного віку, книг українських авторів та світової літературної класики українською мовою.

До акції активно долучилися педагоги, вихованці та лідери учнівського самоврядування закладів освіти Ярмолинеччини:

  • Ярмолинецького Будинку дитячої та юнацької творчості;
  • Ярмолинецького ЗЗСО ІІІІ ст. № 1;
  • Правдівського ЗЗСО ІІІІ ст. ім. П. Т. Лохвицького.

Загалом навколо книжкової події об’єдналися біля 300 закладів освіти з 33 територіальних громад Хмельницької області.

10 березня у місті Хмельницькому в торговельно-розважальному центрі WoodMall відбулося урочисте підбиття підсумків акції. По завершенню урочистої частини дітей, що представляли громади, чекав сюрприз – розважальна програма та показ українського анімаційного фільму «Мавка. Лісова пісня» у кінотеатрі.

Метою акції було створення  української  бібліотеки та українського  культурного осередку  у Валенсії ( Іспанія).  Українські діти, які вимушено  перебувають  за кордоном, матимуть змогу  читати  художню  літературу (казки,  легенди, романи) рідною українською мовою.

Відкриття україномовної бібліотеки в європейській провінції стало можливим завдяки ініціативі громадської організації «Асоціація українців за кордоном» та неурядової міжнародної благодійної організації «NGODAMARK».

 Варто відмітити, що за період війни понад 150 тис українців знайшли прихисток в Іспанії, серед яких чимала спільнота діаспори та біженців проживає саме у місті Валенсія. Так, аби допомогти наповнити фонд української бібліотеки в Іспанії, Хмельницька ОВА спільно з БО «Захисти Хмельниччину» впродовж лютого організовували акцію по збору літератури для дітей дошкільного та шкільного віку, книг українських авторів та світової літературної класики українською мовою.

10 березня в ТРЦ «WoodMall» відбулося урочисте підведення підсумків акції по збору україномовної літератури для бібліотеки української книги у місті Валенсія (Іспанія). Під час заходу найактивніших учасників акції подяками від БО “Захисти Хмельниччину” відзначив заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв та керівник фонду Олена Полянська.

До акції долучилися педагоги та вихованці Ярмолинецького Будинку дитячої та юнацької творчості, лідери учнівського самоврядування Ярмолинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів номер 1, Правдівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені Лохвицького П. Т.

Загалом, до активної участі в акції долучилося близько 300 закладів освіти з 33 територіальних громад Хмельницької області, а кількість зібраної літератури склала близько 10 тис книг.

По завершенню урочистої частини, здобувачів освіти чекали сюрпризи – розважальна програма та показ анімаційного фільму "Мавка. Лісова пісня" у кінотеатрі.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень