Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

Дата: 29.03.2023 09:38
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА

 

 Фото без опису0253-2-15-81                                                                     Фото без описуjarmol_prok@ukr.net

 

28 березня 2023  року

 

 Повернуто земельну ділянку в  територіальну власність  громади 

        Хмельницька окружна  прокуратура в судовому  порядку   домоглась  визнання  повернення в комунальну власність земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2,0 га, розташованої на території с. Сутківці  Ярмолинецької об’єднаної  територіальної громади, вартість якої становить майже 32,0 тис. грн.

         Встановлено, що фізичною особою в 2017 році незаконно, повторно,    отримано земельну ділянку сільськогосподарського призначення, з цільовим призначенням  для ведення особистого селянського господарства на території колишньої Сутковецької сільської ради.

         В подальшому вказану земельну  ділянку було неодноразово продано, об’єднано з іншими земельним ділянками,  внесено  до статутного капіталу суб’єкту господарювання та   внаслідок  подальшого  поділу виділено в   окрему земельну ділянки та знову  продано фізичній особі.

         При цьому,  конфігурація  новоствореної земельної ділянки  співпадала  з конфігурацією та площею земельної ділянки, отриманої фізичної особою незаконно, повторно, внаслідок    її приватизації.

        Реагуючи на виявлені порушення  вимог земельного законодавства, згідно яких  громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у межах норм, визначених Земельним Кодексом України, проводиться один раз по кожному виду використання, Хмельницькою окружною прокуратурою до Ярмолинецького районного суду було подано позовну заяву про витребування незаконно набутої земельної ділянки.  

         Враховуючи,  що  вказана  земельна ділянка вибула з державної власності поза волею власника на підставі оплатного договору з особою, яка не мала права його відчужувати, позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

         Не погодившись із рішенням суду, власником незаконно приватизованої земельної ділянки  було подано апеляційну скаргу та суд апеляційної  інстанції не знайшов підстав для скасування рішення Ярмолинецького районного суду та 22.02.2023  залишив його в силі.

       Таким чином у власність Ярмолинецької територіальної громади повернуто   земельну ділянку  сільськогосподарського призначення.

 

Прокурор Ярмолинецького відділу

Хмельницької окружної прокуратури                                                  Ірина АНАНЬЄВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь