Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

28 липня – День Української Державності

Дата: 31.07.2023 09:06
Кількість переглядів: 103

День Української Державності відзначають у День Хрещення Русі-України. Свято молоде, вперше його відзначали на державному рівні минулоріч.

Ця пам'ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. Адже в умовах інформаційної війни, коли агресор маніпулює історією, пам’ять про сторінки минулого є надзвичайно важливою.

З нагоди Дня Української Державності в Ярмолинцях помолилися за Україну та її захисників і поклали квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку та борцям за свободу і незалежність України.

Участь в урочистостях взяли керівництво громади, представники місцевої влади та громадськості. Молебень відслужив благочинний Ярмолинецького округу ПЦУ протоієрей Миколай Ковалик.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник селищного голови Іван Березовський. Іван Іванович побажав миру нашій країні та Перемоги і в хвилині мовчання присутні вшанували світлу пам'ять тих, хто віддав життя за Україну.

Авторську поезію про актуальне, те, що на серці в українців, прочитав наш земляк поет Валентин Мазур. Один з віршів автор присвятив містечку Ярмолинцям, його вулицям, площам і скверам, жителям і воїнам-Героям.

На знак шани усім, хто захищав та розбудовував українську державність, до пам’ятного знаку видатному синові українського народу Тарасові Шевченку, захисникам України та борцям за її свободу поклали квіти.

Цінуємо те, за що боролися наші предки, пам’ятаємо всіх, хто загинув у цій боротьбі, будуємо майбутнє, в якому Україна буде сильною та міцною.

З Днем Української Державності!       

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь