Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб

Дата: 07.08.2023 11:15
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

4 серпня 2023 року відбулося чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб, які перебувають в Ярмолинецькій селищній територіальній громаді.

Вітаючи учасників засідання заступник селищного голови Іван Березовський підкреслив, що  внутрішньо переміщені особи стали невід’ємною частиною нашої громади в умовах повномасштабної агресії російської федерації проти України.

Зараз у громаді перебуває 474 вимушених переселенців, з них: 154 дитини, 213 жінок, 107 чоловіків. У громаді проживає 14 багатодітних сімей внутрішньо переміщених осіб, у яких виховується 58 дітей.
 
Обговорено шляхи вирішення актуальних питань життєдіяльності осіб, яких прихистила Ярмолинеччина. Зокрема, це питання соціальної підтримки, надання гуманітарної допомоги, забезпечення державних гарантій у сферах освіти, охорони здоров’я. Невикористаними є можливості працевлаштування вимушених переселенців в громаді, участі у грантових програмах, залучення їх до громадського життя краю. Вирішення потребують питання забезпечення житлом людей, які через бойові дії залишили власні домівки. 

Висловлюємо подяку благодійному фонду «РОКАДА», у співпраці з яким ми забезпечуємо діяльність Ради як консультативно-дорадчого органу, створеного з метою вирішення питань, пов'язаних із життєдіяльністю внутрішньо переміщених осіб у громаді.

Запрошуємо внутрішньо переміщених осіб взяти участь у анкетуванні щодо життя у нашій громаді. Також продовжується прийом заяв щодо участі у роботі Ради з питань внутрішньо переміщених осіб, які перебувають в Ярмолинецькій селищній територіальній громаді.

Ми всі українці, і нам разом перемагати і відбудовувати нашу країну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень