Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Використання РРО/ПРРО – основні напрямки співпраці ярмолинецьких податківців та представників територіальних громад

Дата: 09.08.2023 15:26
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

Начальник Ярмолинецької державної податкової інспекції Світлана Павлюковська провела робочу зустріч з представниками Ярмолинецької територіальної громади, де проінформувала присутніх про поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». 

У ході бесіди домовились про проведення роз’яснювальної роботи з платниками податків з метою належної імплементації Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (детально в Інформаційному листі ДПС України № 4/2023: ««Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу» https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/694704.html).

Керівник ДПІ зазначила про особливості проведення розрахункових операцій під час торгівлі підакцизними товарами (алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним); щодо важливості та необхідності відображення суб’єктами господарювання в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів, особливо в частині використання режиму програмування із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, найменування товарів, цін товарів та обліку їх кількості, а також зазначення цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Учасники зустрічі домовились про спільні заходи щодо інформування громадськості про види розрахункових документів та інші документи, за допомогою яких можна підтвердити право власності на придбані товари (послуги), захистити свої права та видачу яких обов’язково потрібно вимагати при покупці товарів, робіт, послуг від суб’єктів господарювання.

Відповідаючи на запитання щодо особливостей застосування спрощеної системи оподаткування з 01 серпня 2023 року податківець зауважила, що Законом України №3219-IX передбачено скасування ФОП право перебування платниками єдиного податку ІІІ групи із застосуванням ставки єдиного податку у розмірі 2% від суми отриманого доходу. Платники податків автоматично переводяться на систему, на якій перебували до обрання 2% спрощеної системи. Є можливість повторно повернутися на єдиний податок, якщо раптом відмовилися від єдиного податку 2% і перейшли на загальну систему, заява має бути подана до 1 вересня 2023 року, статус платника єдиного податку почне діяти саме із 1 серпня 2023 року. Для ФО-підприємців платників єдиного податку І та ІІ груп відновлюється обов’язкова сплата єдиного податку, крім тих, чия податкова адреса знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих територіях України. 

Крім того, учасники заходу вели мову про порядок нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); про обов’язок погашення податкового боргу; про належне відображення даних по сплаті податків, заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022; про переваги використання офіційно оформленої найманої праці, про можливості сервісу Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua)».

«Функціонування територіальних громад і підтримка обороноздатності нашої країни безпосередньо залежать від наповнення місцевих бюджетів. Завдяки спільним та скоординованим діям податкової служби і органів місцевого самоврядування можна буде забезпечити досягнення позитивної динаміки у наповненні місцевих бюджетів» - підкреслила Світлана Павлюковська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь