Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Прощання із загиблим воїном Олексієм Корепановим

Дата: 21.08.2023 09:05
Кількість переглядів: 431

Фото без опису

18 серпня в Ярмолинцях провели в останню путь загиблого воїна старшого солдата Олексія Корепанова. У пам’яті поколінь захисник назавжди залишиться мужнім 31-річним Героєм, що віддав своє життя за Україну.

Олексій з родиною проживав на Буковині, у с. Кам’янці Чернівецької області. Був учасником АТО. Після повернення з військової служби працював у м. Чернівцях в одній з міжнародних компаній. Тут познайомився зі своєю майбутньою дружиною, дівчиною Уляною, родом з Ярмолинець. У 2019 році пара побралася. Згодом подружжя переїхало на малу батьківщину Уляни в селище Ярмолинці.

Коли на світанку 24 лютого 2022 року Україна здригнулася від страшних вибухів – росія почала повномасштабну війну, для Олексія це означало одне: він має стати на захист своєї країни. За кілька днів хлопець, не чекаючи повістки, добровольцем прийшов у військкомат, щоб вступити у лави Збройних сил України.

Служив Олексій навідником у штурмовій роті. Коли йшлося про військові справи, був небагатослівним. Казав, що все добре. За понад рік служби виконував завдання на Закарпатті, Чернігівщині, Житомирщині, на Запорізькому напрямку.

Тим часом на воїна чекало ще одне суворе випробування. Восени 2022 року не стало його дружини Уляни.

В гарячих точках.

Завжди інших вчив майстерності військовій, що сам знає.

Важке випробування пережив –

Кохана дружина рано помирає.

Дружину поховав і знову в стрій.

Зброю тримав, катам в полон не здався.

Не встиг тоді, напевно, Ангел твій,

Й ти серед бою в небеса піднявся.

©️Соломія Українець

10 червня 2023 року в районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області під час виконання бойового завдання Олексій загинув. Однак понад два місяці тіло воїна офіційно вважалося невпізнаним, лише 15 серпня рідні отримали сповіщення про його загибель.

У глибокій скорботі залишилися мати, батько, сестра, родина дружини, друзі та побратими. Співчуття рідним і близьким Героя.

Олексій був людиною відкритою, з активною життєвою позицією. Любив тварин, коли проживав на Буковині, возився з голубами в голуб'ятні. Разом із дружиною часто здійснювали виїзди на велосипедах. Добрий та життєрадісний, світла душа, воїн, який взяв зброю до рук для того, щоб захищати правду і свій народ – таким пам’ятатимуть Олексія Корепанова.

Місцем останнього спочинку Героя стало кладовище в Ярмолинцях. Спочивай з миром, мужній воїне. Царство тобі Небесне та вічний спокій. Низько вклоняємось за наш захист.

Вічна пам'ять захисникові України!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень