Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Громада провела в останню путь загиблого нацгвардійця Тараса Чвартацького

Дата: 12.09.2023 09:58
Кількість переглядів: 158

«Вітер підіймав в небо дим,

Вічна пам'ять тим, хто загинув молодим.

Вітер підіймав небо дим, в небо дим

І душі всіх Героїв разом з ним».

7 вересня громада провела в останню путь загиблого воїна 23-річного бійця Національної гвардії ярмолинчанина Тараса Чвартацького. Ясний осінній ранок оповив гіркий смуток – біль втрати, сльози прощання з Героєм і уклінне схиляння перед його жертовним подвигом.

Тарас народився і зростав у Ярмолинцях. Виховувала його мати. З найближчих також були бабуся та дідусь. Тут хлопець пішов у школу, зараз це Ярмолинецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1. Після 9-го класу продовжив навчання у Ярмолинецькому технологічному ліцеї.

Уже в юн роки Тарас знав, що хоче бути військовим. Сам він про себе казав: «Я – воїн». Особливо його цікавило все, що було пов’язано з легендарним полком «Азов». Тоді здавалося – то підліткове захоплення.

По завершенню навчання в ліцеї юнак вступив до вишу в Кам’янці-Подільському на спеціальність «Психологія». Однак після першого курсу зважився покинути навчання, бо напевне знав, ким хоче бути у житті.

Був на заробітках закордоном. Після чого поїхав у Францію – з наміром вступити на службу у Французький іноземний легіон. Це підрозділ французької армії, заснований у 1831 році. Особливість його в тому, що він відкритий для іноземців, служити в ньому можуть громадяни будь-якої держави світу.

Тарас спробував, але не пройшов жорсткий відбір. Вимоги до кандидатів на вступ у легіон настільки високі, що відбір проходять у кращому разі десятеро осіб зі ста претендентів. Тож юнак повернувся на Батьківщину. Працював у рідному містечку.

У день повномасштабного вторгнення рф в Україну Тарас Чвартацький вже першого дня добровольцем прибув до військкомату, готовий боронити рідну землю. Так він став військовослужбовцем Збройних сил України. Спершу служив в одному з підрозділів територіальної оборони. У березні 2023 року захисник став у лави Національної гвардії України, 12 бригада спеціального призначення «Азов». Це була його давня мрія, до якої він йшов.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь