Ярмолинецька селищна рада
Хмельницька область Хмельницький район

Що таке «тверді побутові відходи» і чи належить до них опале листя та зрізане гілля?

Дата: 20.10.2023 13:56
Кількість переглядів: 732

 

Шановні жителі смт Ярмолинець! Ярмолинецька селищна рада наполегливо просить вас дотримуватися правил благоустрою у частині відповідального поводження з відходами. Категорично заборонено викидати у сміттєві баки чи залишати на вулицях біля баків: опале листя, залишки з полів та городів (бадилля, кукурудзиння тощо), гілля з дерев.

Сміттєві баки та контейнери призначені ВИКЛЮЧНО для твердих побутових відходів, тобто це ті відходи, що утворюються як безпосередньо в домашніх господарствах, так і в комунальній сфері в цілому:

  • картон, папір газетний, пакувальний або споживчий;
  • різного роду тара (дерев’яна, скляна, металева, пластикова);
  • предмети та вироби з дерева, металу, скла, пластмаси та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;
  • залишки овочів та фруктів, харчові та кухонні відходи;
  • вироби зі шкіри та текстилю (взуття, одяг та ін.)

Таким чином до вартості послуг перевізника ТПВ, завдання якого на території селища Ярмолинець виконує комунальне підприємство «Комунальник – 2011», включено розрахунок витрат за вивезення лише цих видів побутових відходів.

Звертаємо вашу увагу, що опале листя та гілля не є твердими побутовими відходами. До ТПВ також не відносяться будівельні відходи, великогабаритна побутова техніка та меблі. Гілля, листя, ремонтні відходи, меблі та ін. власник відходів зобовязаний вивезти на звалище самостійно.

Для вивезення сміття, що не належить до твердих побутових відходів, є відповідна послуга від КП «Комунальник – 2011». Вартість послуги та інші питання за телефоном: 097 226 21 44.

Крім того, відмінним варіантом утилізації опалого листя та бадилля є компостування. Це не лише цивілізований підхід до поводження з органічними відходами, але й ощадливий спосіб отримати чудове добриво.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь