Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжнародний день волонтера

Дата: 08.12.2023 14:02
Кількість переглядів: 86

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера.

За час повномасштабної війни волонтером став кожен українець. Українські люди, як ніхто інший, знають про волонтерство все.

Шукати по всьому світу дрони та тепловізори для захисників, плести маскувальні сітки, готувати поживну їжу та відвозити на передову, знаходити потрібні ліки, здавати кров пораненим… І це лише частинка того, чим щодня займаються українські волонтери. Дякуємо всім, хто допомагає нашій країні, за вашу працю, сміливість та готовність вчасно прийти на допомогу!

На Ярмолинеччині волонтерський рух згуртував багатьох людей. Його основа – здатність співпрацювати, знаходити можливості, долати розбіжності і спільно допомагати Україні та її захисникам.

З нагоди сьогоднішнього свята в Ярмолинецькій селищній раді відбулася зустріч з учасниками волонтерського руху. Усі вони різні: хтось представляє волонтерську спільноту, хтось – громаду села чи колектив закладу або підприємства, хтось працює на індивідуальних засадах. Але кожен робить усе можливе і неможливе, щоб допомагати Україні у ці складні часи. Від імені Ярмолинецької селищної ради, виконавчого комітету та депутатського корпусу волонтерів привітали секретар селищної ради Алла Садлій та заступник селищного голови Іван Березовський і вручили подяки та символічні подарунки.

Вдячність волонтерам за їхню доброчинну діяльність у різних сферах і передусім за допомогу Збройним силам України висловили також представники громадської організації «Волонтер Ярмолинеччини» та шостого відділу Хмельницького РТЦК та СП.

Працівники Ярмолинецької селищної ради також не стоять осторонь волонтерської роботи. З перших днів повномасштабного вторгнення російських окупантів і дотепер усі працівники селищної ради на постійній основі допомагають власними коштами, як волонтерам, так і ЗСУ.  Така діяльність ґрунтується на запитах від волонтерів і військових. Зокрема, налагоджено співпрацю за такими напрямками:

  • ГО «Волонтер Ярмолинеччини» в особі Наталії Беренди надано кошти в сумі 52 200 грн; 
  • БО «Вільна Країна» в особі Василя Басуна надано кошти в сумі 46 200 грн;
  • Парафії Преображення Господнього ПЦУ в особі Галини Ковалик (волонтерське містечко) надано кошти в сумі 27 700 грн;
  • Військово-патріотичному клубу «Молодіжна козацька січ Ярмолинеччини» в особі Федора Пронака надано кошти в сумі 29 500 грн;
  • фінансова допомога ЗСУ, в т.ч. бійцям полку «Азов» та 8-му полку ССО, надано кошти в сумі 156 050 грн;
  • на поховання внутрішньо переміщених осіб надано кошти в сумі 16 500 грн.

Окрім того, кожен свідомий працівник селищної ради особисто власними коштами донатить воїнам ЗСУ та перевіреним часом волонтерам, адже український народ умовно поділяється на тих, хто воює, хто волонтерить і хто донатить.

Вітаємо волонтерів з їхнім святом! Ви робите цей світ кращим та добрішим. Бажаємо вам невичерпної енергії, впевненості, наснаги у нелегкій, але дуже потрібній роботі.

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь