Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб від 12 березня 2024 року

Дата: 12.03.2024 16:31
Кількість переглядів: 66

  12 березня відбулося чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб, які перебувають в Ярмолинецькій селищній територіальній громаді.

                  Фото без опису

 У роботі Ради взяли участь представники благодійних фондів «Рокада», «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», «Право на захист», які є виконавчими партнерами Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

                  Фото без опису

   Наталія САВІЦЬКА, регіональна координаторка благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшин Суппорт Сервісез» в Хмельницькій області, презентувала проєкт «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб».  Проєкт у 2024 році реалізовуватиметься благодійною організацією у співпраці з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.

                  Фото без опису

   Актуальні питання оформлення документів щодо відшкодування за пошкоджене житло внаслідок військових дій висвітлила фахівчиня з юридичних питань благодійного фонду Ольга ЩЕРБИНА.

   Наталія ПІДЛІСНА, представник благодійного фонду «Рокада», ознайомила присутніх з основними напрямками діяльності фонду в 2024 році.

  Послуги з юридичної підтримки внутрішньо переміщених осіб від благодійного фонду «Право на захист» та можливості громад у формуванні фонду тимчасового житла висвітлила Юлія КРАВЧЕНКО, фахівець з моніторингу благодійного фонду «Право на захист».

  Наталія ДІДУХ, завідувачка сектором Ярмолинецького відділу управління соціального захисту населення Хмельницької районної військової адміністрації, проінформувала про зміни у законодавстві щодо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

 Можливості державної служби зайнятості щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у громаді обговорені за участю Світлани ЛУКАСЕВИЧ, начальника Ярмолинецького відділу Хмельницької районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості.

                  Фото без опису

  Актуальними залишаються питання соціальної та психологічної підтримки, проведення інформаційних та адаптаційних заходів, інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя громади. Невикористаними є можливості працевлаштування ВПО в громаді, участі у грантових програмах, Вирішення потребують питання забезпечення житлом вимушених гостей громади.

Ми всі українці, і нам разом перемагати і відбудовувати нашу країну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень