Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Подаруйте дитині родину

Дата: 10.04.2024 14:19
Кількість переглядів: 474

                                         

  Влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування є одним із основних напрямків соціальної політики в Україні. Усиновлення дітей-сиріт та оформлення опіки (піклування) в  нашій державі були і залишаються пріоритетними формами влаштування дитини, залишеної без батьківського піклування. Також одним з пріоритетів держави є створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей на базі сімей громадян, які вирішили  доглядати та піклуватися про дітей, що з певних обставин залишилися без батьківського піклування та перебувають в державних закладах виховання та проживання.

                                        Фото без опису

  Але ж, кожна дитина-сирота, чи дитина позбавлена батьківського піклування, яка на даний час перебуває в державних закладах потребує уваги з боку дорослих людей. Бо ці дітки також, хочуть мати повноцінну сім’ю, де б вони були не обділені любов’ю та опікую батьків.

Тож, що це за форми сімейного влаштування?

  • Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно виявила бажання взяти на виховання та спільне проживання від 1 до 4-х дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менше п’яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;

Обов’язковою умовою створення дитячого будинку сімейного типу або прийомної сім’ї, є подання необхідного пакету документів що передбачено:

-  постановою кабінету міністрів України від 26 квітня 2002 року № 564 «Про затвердження положення про дитячий будинок сімейного типу»;

-  постановою кабінету міністрів України від 26 квітня 2002 року № 565 «Про затвердження положення про прийомну сім’ю».

  Також проходження батьками-вихователями курсу підготовки (навчання) для кандидатів на створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Основне із завдань навчання є підготувати батьків до виконання нових соціальних обов’язків у вихованні дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт.

   Держава допомагає особам, які виховують дітей, а саме: виплачуються кошти на утримання дітей та догляд за ними, за бажанням, щорічне оздоровлення дітей за державний рахунок, батькам вихователям та прийомним батькам враховується трудовий стаж, надаються різні види соціальних послуг.

  На жаль, з певних життєвих обставин, у нашій громаді є дітки, які на даний час виховуються і проживають в різних закладах інституційного догляду, але сімейного затишку та відчуття батьківської любові і турботи вони потребують понад усе.

   Звертаємось до мешканців нашої громади, які за покликом свого серця відчувають, що зможуть піклуватися та надати свою батьківську любов діткам, розширити свою сім’ю, виховувати, як своїх рідних дітей та стати їм надійним товаришем, помічником, захисником, опорою в житті, батьками.

  За більш детальною інформацією, просимо звертатися до служби у справах дітей Ярмолинецької селищної ради.

                                          Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень