Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

31 травня 2024 року в м. Київ відбувся воркшоп для учасників з громад «Інструмент підготовки муніципальних проєктів (PPF) «U-LEAD з Європою»

Дата: 03.06.2024 16:05
Кількість переглядів: 232

  Концепція U-LEAD надає підтримку 20 громадам у підготовці 25 гендерно-чутливих проєктів відбудови, щоб подати їх на фінансування. Це передбачає: розбудову спроможності визначеного персоналу, залученого до підготовки проєктів;  фінансування розробки технічної і тендерної документації;  підготовку аплікаційних форм для подання на визначені джерела фінансування.

  Участь у  практикумі - обговоренні набутого досвіду і викликів у підготовці інфраструктурних проєктів відбудови у громадах взяла начальниця відділу економічного розвитку та інвестицій апарату Ярмолинецької селищної ради Ірина ДРАГОМЕРЕЦЬКА.

                               Фото без опису

   Ще у 2023 році шляхом відкритого конкурсу U-LEAD відібрала 25 місцевих проєктів відбудови у таких секторах: освіта, охорона здоров’я, водопостачання і водовідведення, транспорт та поводження з відходами за наступними критеріями: об’єкти відбудови/будівництва повинні перебувати в комунальній власності; проєкти мають бути спрямовані на подолання наслідків війни, що триває; інвестиційна вартість проєктів має становити від 0,3 до 10 млн євро.

  У рамках ініціативи підтримується проєкт Ярмолинецької громади «Нове будівництво закладу дошкільної освіти по вул. Шкільна в с.Нове Село Ярмолинецької селищної ради  Хмельницького району  Хмельницької області»  передбачає будівництво нового закладу дошкільної освіти потужністю 115 місць (6 груп) в с. Нове Село, вул.Шкільна. Метою проекту є  забезпечення (відновлення) безпечного, сучасного освітнього процесу дітей дошкільного віку Ярмолинецької селищної територіальної громади, оскільки внаслідок ракетного удару російської федерації було пошкоджено будівлю Ярмолинецького закладу дошкільної освіти №3 «Дзвіночок» за адресою: Хмельницька область, селище Ярмолинці, вул. Ярослава Білоуса 24 А, що унеможливило надання освітніх послуг.

  Метою зустрічі було обмін   інформацією про процес підготовки проєктів відбудови та інформування громад -учасниць про останні зміни та наступні кроки в рамках Ініціативи.   Наразі здійснені наступні кроки:   U-LEAD уклала контракт з проєктувальною компанією, яка відповідає за розробку проєктної і тендерної документації;   зібрано вихідні дані для проєктування та завершено підготовку завдань на проєктування;  U-LEAD, проєктувальна компанія і власники об’єктів підписали чотиристоронні угоди для формалізації процедури розробки проєктної документації відповідно до українського законодавства;  розробка проєктної документації триває.

  На цьому етапі реалізації Інструменту підготовки муніципальних проєктів U-LEAD дуже важливо підсумувати досягнутий прогрес і заплановані наступні кроки, насамперед щодо визначення джерел фінансування.

  Модераторкою заходу виступила Ярина СТЕПАНЮК, радниця з місцевого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

  Вітальні слова пролунали від Олега ТОПІХИ, представника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Наталії СТАРОСТЕНКО, керівниці сектору регіонального та місцевого розвитку Представництва ЄС в Україні, Андрея ХОРВАТА, заступника директора Програми «U-LEAD з Європою»

  Інструмент підготовки муніципальних проєктів: основні досягнення і перспективи на майбутнє охарактеризувала Мар’яна СЕМЕНИШИН, заступниця керівника відділу сталого розвитку Програми «U-LEAD з Європою».

 Підготовка муніципальних інвестиційних проєктів в умовах війни, що триває: виклики і як їх подолати презентували очільники  Новобілоуської громади Чернігівської області, Новобузької громади Миколаївської області,  Славутицької громади Київської області,  Новоолександрівської громади Запорізької області. Модератором обговорення виступив Олег ЧЕРНИШ, радник з муніципальних інвестицій Програми «U-LEAD з Європою».

 Здійснена дискусія щодо основних критеріїв успішних проєктів для отримання фінансування, визначені заходи з подальшої роботи над проєктами за участі  Дениса КУЦОГО, Євгена ЧУПАХІНА, Ярини СТЕПАНЮК і Олега ЧЕРНИША, експертів Програми «U-LEAD з Європою».

                                Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь