Ярмолинецька громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Бібліотечний бізнесХаб

Дата: 05.06.2024 11:05
Кількість переглядів: 133

  З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, бібліотеки нашої громади повністю переформатувались: проводили акції на підтримку ЗСУ та працювали в гуманітарному центрі із переміщеними особами, що знайшли прихисток в нашій громаді, тощо. Спілкуючись із постраждалими від війни людьми ми вирішили не зупинятись на цьому, а йди далі в напрямку адаптації переміщених осіб в нашій громаді. Тож спочатку реалізовували проєкт «Діти і війна: соціально-педагогічна та психологічна робота з дітьми, які постраждали від війни в Україні», «Мій врожайний рік» та проєкт терапевтичних заходів для дітей та їх родин внутрішньо переміщених осіб, який фінансувався ГО «Центр стратегічний інвестицій» за сприянням фонду «Східна Європа». Але колектив Ярмолинецької центральної бібліотеки вирішив йти далі. І от, маємо гарну новину -  адвокаційний проєкт «Бібліотечний бізнесХаб» кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» отримав перемогу у конкурсі адвокаційних проєктів програми «DOCU ДІЄ 3.0». Це сучасний інноваційний коворкінг-простір для навчання та пошуку шляхів для започаткування та реалізації власної справи який створений не тільки для переміщених осіб, а й для місцевих мешканців  та реалізацовуватиметься до вересня 2024 року у Ярмолинецькій центральній бібліотеці.

                           Фото без опису

   16 травня відбувся перший захід. Тож ми провели організаційне засідання ГО "Ми діємо для розвитку громади" на якому детальніше опрацювати ґрунтову заявку та закріпили відповідальних осіб за кожним етапом. Розробили анкету «Потреби внутрішньо переміщених осіб Ярмолинецької ТГ» для офлайн та онлайн опитування.

  24 травня  проведена зустріч, у якій взяли участь керівництво селищної ради, представники відділів та комунальних установ громади, внутрішньо переміщені особи. На зустрічі Олена Слободян – керівниця адвокаційного проекту розповіла про план проекту, партнерські організації, що братимуть участь в заходах,  результати реалізації проекту та про перегляд стимулюючих фільмів, що допоможуть повірити в себе та започаткувати власну справу, які надаються кіноклубом Docudays UA «Право в об’єктиві», що діє при Хмельницькій  обласній науковій універсальній бібліотеці в рамках  адвокаційного проєкту «Бібліотечний бізнесХаб» програми «DOCU ДІЄ 3.0».

«На тематичних зустрічах представники бізнесу ділитимуться власними історіями успіху щодо створення та реалізації власної справи, обговорюватимуться соціальні виклики, аналізуватимуться зміни у сфері бізнесу та обговорюватимуться потреби населення.  Крім того, учасники ознайомляться з інформацією щодо альтернативних платформ зайнятості, навчаться складати резюме та бізнес-плани, знаходити роботодавців, а також ВПО будуть долучені до обговорення та підготовки пропозицій до нового розділу  «Програми залучення інвестицій в економіку Ярмолинецької селищної територіальної громади на 2024-2026 роки» - уточнила пані Олена.

    Після цього відбулася онлайн-дискусія «Життєві зміни. Як не боятися, а діяти", яку провела Зоя Філіпенко, керівниця кіноклубом Docudays UA «Право в об’єктиві», що діє при Хмельницькій  обласній науковій універсальній бібліотеці за участю експертів Андрія Палінчака, юриста Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга» та Катерини Антонюк, бібліотекарки Хмельницької ОУНБ, фахівчині з психології.

   Мешканці Ярмолинецької селищної територіальної громади переглянули та обговорили документальну стрічку «Джованні та балет на воді» (режисер – Астрід Буссінк) з колекції DOCU/CLUB – Docudays UA.

   У фільмі йдеться про десятирічного Джованні, який має мрію: він хоче стати першим хлопчиком, який візьме участь у Чемпіонаті Нідерландів із синхронного плавання. Чи вдасться йому досягти успіху? Чи скористається він підтримкою своєї подруги? 

   Зоя Філіпенко, керівниця кіноклубу, перерахувала фільми, котрі можна буде переглянути в рамках проєкту, а також повідала про діяльність кіноклубу, розвиток документалістики в Україні та фільми, які висвітлюють права людини.

   Під час обговорення присутні ділилися своїми враженнями від фільму, наводили приклади своїх історій та дійшли висновку, що основою всіх здобутків у житті є клопітка праця та підтримка рідних та близьких людей. Саме вони допомагають досягати успіху. 

   «Кожна людина може розвиватися та добиватися мети в тій чи іншій сфері. Якщо плануєте вести підприємницьку діяльність, то варто розробити план дій. Все має бути послідовним, обґрунтованим і в рамках законодавства», – наголосив пан Андрій.

   Катерина Антонюк, експертка заходу, розповіла про головні чинники, що  допомагають чи заважають досягати успіху в житті людини, як розвинути в собі нечутливість до неконструктивної критики та перерахувала ознаки і форми дискримінації.

   «Серед основних рекомендацій як досягати успіху в житті є вміння будувати його самим, не дивлячись ні на які «зовнішні обставини», помилки і труднощі; ставитись до помилок, як до досвіду, а не як до трагедії або провалу; діяти рішуче, не відкладати на потім те, що можна зробити зараз; йти назустріч своїм страхам; вміти брати відповідальність за власне життя; створювати і шукати нові можливості; жити так, як хочеться, а не так, як «треба», – зауважила пані Катерина.

    Слідкуйте за нашими анонсами та відвідайте  наші заходи, де кожен отримає знання щоби відкрити власну справу.

                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь